Annonce
Annonce

For prostitution men…

BrevkasseKategori: Sex og samlivFor prostitution men…
Anonym Admin for 3 år siden

Hej, jeg er en ung mand på 26 år. Jeg har altid været for prostitution men jeg synes at det er noget mudderet fordi man har hørt om at der er nogle som desværre kommer ind i branchen mod deres vilje og det er trist, jeg vil gerne have et “normal” sexliv uden at tænke på det, hvordan sikre man sig imod det?

log ind og se svar

Hej, du skal være logget ind for at se svar, klik her for at logge ind

Seneste Nyheder

Kønsneutralt legetøj

Ninjago og Friends er to linjer den danske legetøjsproducent LEGO har markedsført til henholdsvis drenge og piger i en længere periode, men nu vil legetøjsgiganten imødekomme tidens strømning og skabe mere rummelighed i legeuniverset. Den danske legetøjsgigant Lego vil man ikke længere opfordre til, at nogle produkter passer til drenge og andre til piger. Koncernen har lanceret kampagnen ’Ready for Girls’, som skal skabe fokus på og debat om, at børns leg fortsat er kønspræget, forklarer Lena Dixen, der er senior vicepræsident hos produktgruppe og core business i Lego-koncernen. - Vi mener, at der er brug for, at vi som samfund skaber nye synspunkter og etablerer flere tiltag, for at sikre at alle børn har lige mulighed for at udvikle deres kreative potentiale og ambitioner, og i Lego-koncernen ønsker vi at gøre vores for, at det sker. Udmeldingen fra Lego kommer på baggrund af en undersøgelse i kønsnormer, som virksomheden selv har sat i gang. Undersøgelsen er udarbejdet af Geena Davis Institute og har adspurgt 7000 forældre og børn i 6-14 årsalderen.Undersøgelsen viser generelt, at piger er mindre grad end drenge er optagede af de typiske kønsnormer, når de skal vælge aktiviteter. 74 procent af de adspurgte drenge mener, at nogle aktiviteter er for drenge og andre for piger, mens den opfattelse gør sig gældende for 62 procent af pigerne. Størstedelen af forældrene tænker i stereotypiske kønsroller, viser undersøgelsen. I undersøgelsen svarer 59 procent af forældrene, at de opfordrer deres sønner til at bygge med Legoklodser, mens 48 procent opfordrer deres døtre til det. Når forældrene bliver bedt om at vælge mellem kønnene, vil tre ud af fire forældre anbefale Lego til deres sønner over deres døtre. - Vi håber at være med til at skabe fokus og debat omkring det faktum, at leg stadigvæk i dag er kønspræget til en sådan grad, at selvom den nye undersøgelse viser, at piger er klar til at kaste sig ud i al slags leg, så er verden ikke helt så klar til at imødekomme deres ambitioner, siger Lena Dixen. I stedet er koncernen gået væk fra at segmentere dets produkter i køn og vil i stedet ”fokusere vores produkt- og marketingsudvikling på interesseområder og legemønstre”, forklarer Lena Dixen. - Det, vi ønsker at sætte mere fokus på, er måden, hvorpå vores produkter og legeoplevelser bliver præsenterede, og dermed sikre, at alle børn føler sig velkomne i Lego-universet, at de ser kvinder og mænd repræsenteret i mange forskellige roller på tværs af produkt, markedsføring og underholdningsmateriale. Dermed signalerer LEGO, at de følger med tidens strømninger og lytter til mange forældres overvejelser om, hvordan man skaber mere rummelighed for børnene. Kilde: TV2 
Læs mere »

Slut med kviktests

I snart et år har man i løbet af 15-30 minutter kunne få testet om man er smittet med corona ved hjælp af en kviktest. Men nu er det slut, de erstattes af PCR-tests. Fra i weekenden skal man som udgangspunkt tage til et PCR-teststed, hvis man skal have foretaget en coronatest. Her er svartiden i øjeblikket gennemsnitligt mellem 10 og 12 timer. PCR-teststederne vil fremover have en kapacitet på 100.000 PCR-test om dagen, og i udgangspunktet vil der være mindst et PCR-teststed i hver kommune. I særlige situationer, hvor en sådan svartid er for lang, vil det på udvalgte PCR-testcentre være muligt at få foretaget en kviktest. De hurtige tests har bestemt ikke været gratis og den 4. oktober er den gjort op til, at regionerne har betalt 5,4 milliarder kroner til de fire private selskaber, der har foretaget kviktest. Det oplyser Region Midt, der har forhandlet kontrakter på vegne af alle regionerne. Selvom vi går imod vintermånederne, hvor både influenza og corona trives godt, er samfundet nu et så godt sted i forhold til pandemien, at hurtigtestcentrene er overflødige, og derfor lukkes de nu over hele landet. - Vi er et sted, hvor smitten er lav, og vi har ikke behov for de her hurtigtest mere. Det er et tydeligt billede på, at vi er et godt sted her i landet, fortæller direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed, Lisbet Zilmer-Johns. Hurtigtest vil desuden stadig blive benyttet på for eksempel skoler, plejehjem samt i lufthavnene i København, Aalborg og Billund. I de tre lufthavne vil man have åbent frem til november, og det er Falck, der står for testene, som her koster penge at få foretaget. Men de kviktest-steder, hvor alle borgere kan møde op, er fortid. Regionerne har nemlig lavet en aftale med de private leverandører, der sikrer, at de inden for maksimalt 14 dage kan stå klar med kviktestcentre, hvis coronasmitten skulle blusse op. På coronasmitte.dk kan du se et kort over de forskellige teststeder, deres åbningstider samt hvor der er mulighed for hurtigtest i nødstilfælde. Mange af stederne behøver du ikke at bestille tid for at få en test. Kilde: DR 
Læs mere »

Når bogstaverne hopper og danser

For nogle hopper og danser bogstaverne rundt, når de prøver at aflæse selv små og enkle tekstbidder, og meningen med teksten fortaber sig i uforståelige prikker og streger. Ordblindhed er en internationalt anerkendt diagnose og rent faktisk er din hjerne slet ikke bygget til at læse. Cirka syv procent af danskerne lider af ordblindhed. - Det er helt unikt, at mennesket kan læse og stave. Det ser vi ikke hos nogen andre dyr. Det er noget, vi selv har tillært os, siger Guinevere Eden. Hun er professor og neuroforsker ved Georgetown University i USA, hvor hun blandt andet forsker i ordblindhed. - Den primære årsag til ordblindhed er et problem med at koble bogstaver og lyd sammen. Det er svært at koble det enkelte bogstav sammen med bogstavets lyd, siger Carsten Elbro, der er professor i læsning ved Københavns Universitet. Personer med ordblindhed kan sagtens se ordet, men det er et problem at afkode ordets lyde, og hvordan de lyde bliver samlet til et ord. Det er forskelligt i hvor svær grad, man er ordblind, men kerneproblemet er, at det er svært at koble lyde og bogstaver sammen. For nogle vibrerer ordene, når de kigger på en tekst, mens andre kløjes i forskellen på bogstaver som d og b. Oplevelsen er forskellig alt efter, hvad man betragter som sit største problem. Det er helt individuelt. Hvis bogstaverne bevæger sig, er det ofte i forbindelse med, at personer med ordblindhed skal læse en ny tekst, der er fuld af ord, de ikke er vant til. - For personer med normale læsefærdigheder kan man ikke kigge på et ord uden at læse det. Vi vil med det samme og automatisk genkende ordene, siger Carsten Elbro og fortsætter: - Men når personer med ordblindhed stirrer på en ny tekst, ved de ikke, hvad de kigger på. De kan ikke afkode ordene, og derfor kan det føles, som at ordene danser, flytter sig eller vibrerer. Mange med ordblindhed oplever, at de forveksler bogstaver som d og b, p og q samt n og u. Det er der også en god forklaring på. - Bogstaverne minder om hinanden af udseende og udtale. Når der er muligheden for forveksling, bliver man meget opmærksom på netop de bogstaver, hvor problemet virker størst - men problemet er det samme ved alle bogstaver: Man har ikke let ved at forbinde den rigtige lyd med det rigtige bogstav, siger Carsten Elbro. Ordblindhed er ikke decideret arveligt. Men hvis man har mange af de gener, der disponerer for ordblindhed, er risikoen større for, at man får læsevanskeligheder. Øvelse gør mester Du kan ikke fjerne ordblindheden, men du kan måske  lære dig at overkomme den. Hvis du får god undervisning i det rette tempo, kan du sagtens være disponeret for ordblindhed, men efterhånden lære at læse og stave som alle andre, siger Carsten Elbro og fortsætter: Og omvendt, hvis du får mangelfuld undervisning, skal du ikke være særligt disponeret for ordblindhed, før det bliver et problem.

Faktaboks

  • 5-7 procent af befolkningen er ordblinde.
  • Mennesker med ordblindhed har vanskeligheder med at lære at læse skrevne ord, fordi de har svært ved at forbinde bogstaver med deres lyde.
  • Ordblindetesten kan anvendes fra marts 3. klasse og op i grundskolen, på ungdomsuddannelser, videregående uddannelser samt voksenuddannelser.
  • Ordblindetesten er udviklet af ministeriet i samarbejde med Socialstyrelsen, Center for Læseforskning, Københavns Universitet og Skoleforskningsprogrammet, IUP, Aarhus Universitet.
Kilde: DR
Læs mere »

En “folkesundhedsmæssig gevinst”

Nu iværksættes screening, der skal nedsætte dødeligheden med 200-300 mennesker hvert år. Lider du af udposning af hovedpulsåren er der godt nyt. Det vurderes, at screening for udposning af hovedpulsåre kan halvere dødeligheden og redde 100-200 liv årligt.

Efter langstrakte overvejelser anbefaler Sundhedsstyrelsen (SST) nu, at der indføres et nationalt screeningsprogram for abdominalt aortaaneurisme (AAA). Altså en udposning af hovedpulsåren. Det fremgår af et notat til sundhedsudvalget i Folketinget, skriver Berlingske.

Det vurderes, at programmet vil kunne halvere dødeligheden som følge af AAA og redde mellem 100 og 200 menneskeliv hvert år.

Når mænd er fyldt 65 år, skal de tilbydes en ultralydsundersøgelse, foreslås det ifølge notatet. Hjertekarsygdommen koster hvert år 200 til 300 mennesker livet i Danmark, skriver avisen.

I ultralydsundersøgelsen måler man ifølge Berlingske diameteren af hovedpulsåren, så der kan blive grebet ind i tide.

Det er i tilfælde af, at der findes en aneurisme - en udvidet eller udposet pulsåre - af en bestemt størrelse som følge af forhøjet blodtryk og åreforkalkning.

Sygdommen er meget sjælden blandt kvinder, og derfor er det kun mænd, der vil få tilbud om en undersøgelse ifølge notatet.

Men samlet vurderer SST, at der vil opnås en "folkesundhedsmæssig gevinst" ved et screeningsprogram. I første omgang er anbefalingen et tidsbegrænset program for at samle erfaringer.

Kilde: TV2 

Læs mere »
Annonce

KONTAKT

Dansk Handicap Forum
Vandtårnsvej 62A
2860 Søborg

NYHEDSBREV

Skriv dig op og modtag nyheder, tilbud og gode rabatter direkte i indbakken.

© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce