Informationer
Vi vil løbende tilføje oplysninger, så du kun skal søge et sted.
Kørselsordninger
Har du brug for kørselsordning, fordi du ikke kan benytte offentlig transport på grund af handicap og er svært bevægelseshæmmet, er der andre muligheder for transport. Der findes flere forskellige kørselsordninger med forskellige formål og forskellige procedurer for, hvordan man bliver optaget i ordningerne.
Ordningerne har ikke altid ens navne alt efter hvor i landet du bor. Her på kan du få et overblik over de forskellige muligheder:
Kørsel i fritiden
Handicapkørsel til fritidsformål (Indkøb, familie/vennebesøg, bibliotek, frisør og evt. privat fysioterapeut) hvor du kan have kørestol og rollator med, kan udføres af dit lokale trafikselskab og der køres med taxa eller minibusser, hvor der ofte flere passagerer med i vognen. For at få adgang til handicapkørsel ordningen, kan du søge din bopælskommune via en ansøgningsblanket. Du bevilges som udgangspunkt 104 enkeltture om året, hvor du betaler en kilometertakst for hver enkelt tur + evt. et årligt abonnementsgebyr. Du kan desuden medtage ledsager og andre fx børn. Find mere information om handicapkørsel i dit område:
- Handicapkørsel hos Midttrafik
- Handicapkørsel hos Sydtrafik
- Handicapkørsel hos Fynbus
- Handicapkørsel hos Movia
- Handicapkørsel (Flexhandicap) hos Nordjyllands Trafikselskab
- Handicapkørsel (Handybat) hos BAT – Din bus på Bornholm
Kørsel til sygehus
Hvis du ikke kan benytte offentlig transport på grund af dit handicap og har behov for transport til sygehus, kan du blive kørt med den såkaldte siddende patientbefordring.
Du skal dog opfylde mindst én af følgende betingelser:
- Du er pensionist, og transportudgiften er over 25 kr.
- Du bor mere end 50 km fra sygehuset
- Du har været indlagt på sygehus og indkaldes til videre ambulant behandling
Det er kørselskontoret i din region, der vurderer, om du er berettiget til kørsel til sygehus, og om du eventuelt er berettiget til kørselsgodtgørelse, hvis du kører i egen bil.
Find mere information og kontaktoplysninger til dit kørselskontor:
- Befordring i Region Syddanmark
- Befordring i Region Midtjylland
- Befordring i Region Nordjylland
- Befordring Region Sjælland
- Region Hovedstaden
Kørsel til egen læge, speciallæge eller genoptræning
Hvis du er pensionist og ikke kan tage offentlig transport, kan der være mulighed for hjælp til transport til egen læge eller speciallæge. Kontakt din bopælskommune.
Flextur
Flextur er en del af den offentlige trafik, men du bliver hentet ved den adresse du ønsker og kan benyttes af alle. Du kan desuden have hjælpemidler med og betaler en pris pr. km. Du kan bestille flexturen på internettet, se lokale retningslinjer og kontaktinformationer her:
Flextur hos Nordjyllands Trafikselskab
Flextur hos Midttrafik
Flextur hos Sydtrafik
Telekørsel hos Fynbus
Flextur hos Movia