Annonce

Informationer

Her samler Dansk Handicap Forum alle relevante informationer inden for handicapområdet.
Vi vil løbende tilføje oplysninger, så du kun skal søge et sted.

Handicapparkering

Har du brug for et parkeringskort, der giver dig ret til at bruge parkeringspladser med kørestolssymbol guider vi dig her til hvordan du får fat i et. 

For at få adgang til særligt afmærkede Parkeringspladser med et kørestolssymbol som er reserveret til handicappede bilister, skal du have et handicapparkeringskort synligt i forruden. For at ansøge om et parkeringskort, skal du opfylde mindst ét af følgende punkter:

  • Du skal opfylde betingelserne for støtte til køb af bil jf. servicelovens bestemmelser.
  • Du skal være godkendt af kommunen til at deltage i handicapkørsel. 
  • Du har en stærkt reduceret gangdistance, varig nedsættelse af funktionsevnen eller lignende helbredsmæssige forhold, der i væsentlig grad forringer eller vanskeliggør din evne til at færdes eller muligheden for at opnå eller fastholde et arbejde eller en uddannelse. Der skal udfyldes lægelig dokumentation.

Et parkeringskort koster 425 kr. (priser i 2017) og gælder i op til 10 år. Parkeringskortet er personligt og følger ejeren, men kan til gengæld anvendes i alle bil. Hvis du er berettiget til et parkeringskort, er du som udgangspunkt også berettiget til et ledsagerkort.

Handicapparkeringskort udstedets af Danske Handicaporganisationers brugerservice. De kontaktes på tlf. 3675 1793, alle hverdage kl. 10-12. Eller ved personligt fremmøde på deres kontor på Blekinge Boulevard i Taastrup om torsdagen kl. 13-15.

Læs mere om parkeringskort og ansøgningsskema på Danske Handicaporganisationers hjemmeside

Seneste Nyheder

Store vaccinedag

Idag er en vigtig dag i kampen mod corona. Der skal testvaccineres rigtig mange danskere, så personale og forholdene omkring vaccinen skal stå sin prøve, så man i fremtiden kan imødekomme den øgede mængde vaccine

Læs mere »
Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce