Kønsneutralt legetøj
DHF Redaktør | Publiceret |

Ninjago og Friends er to linjer den danske legetøjsproducent LEGO har markedsført til henholdsvis drenge og piger i en længere periode, men nu vil legetøjsgiganten imødekomme tidens strømning og skabe mere rummelighed i legeuniverset.
Den danske legetøjsgigant Lego vil man ikke længere opfordre til, at nogle produkter passer til drenge og andre til piger. Koncernen har lanceret kampagnen ’Ready for Girls’, som skal skabe fokus på og debat om, at børns leg fortsat er kønspræget, forklarer Lena Dixen, der er senior vicepræsident hos produktgruppe og core business i Lego-koncernen.
– Vi mener, at der er brug for, at vi som samfund skaber nye synspunkter og etablerer flere tiltag, for at sikre at alle børn har lige mulighed for at udvikle deres kreative potentiale og ambitioner, og i Lego-koncernen ønsker vi at gøre vores for, at det sker.
Udmeldingen fra Lego kommer på baggrund af en undersøgelse i kønsnormer, som virksomheden selv har sat i gang. Undersøgelsen er udarbejdet af Geena Davis Institute og har adspurgt 7000 forældre og børn i 6-14 årsalderen.Undersøgelsen viser generelt, at piger er mindre grad end drenge er optagede af de typiske kønsnormer, når de skal vælge aktiviteter. 74 procent af de adspurgte drenge mener, at nogle aktiviteter er for drenge og andre for piger, mens den opfattelse gør sig gældende for 62 procent af pigerne.
Størstedelen af forældrene tænker i stereotypiske kønsroller, viser undersøgelsen.
I undersøgelsen svarer 59 procent af forældrene, at de opfordrer deres sønner til at bygge med Legoklodser, mens 48 procent opfordrer deres døtre til det. Når forældrene bliver bedt om at vælge mellem kønnene, vil tre ud af fire forældre anbefale Lego til deres sønner over deres døtre.
– Vi håber at være med til at skabe fokus og debat omkring det faktum, at leg stadigvæk i dag er kønspræget til en sådan grad, at selvom den nye undersøgelse viser, at piger er klar til at kaste sig ud i al slags leg, så er verden ikke helt så klar til at imødekomme deres ambitioner, siger Lena Dixen.
I stedet er koncernen gået væk fra at segmentere dets produkter i køn og vil i stedet ”fokusere vores produkt- og marketingsudvikling på interesseområder og legemønstre”, forklarer Lena Dixen.
– Det, vi ønsker at sætte mere fokus på, er måden, hvorpå vores produkter og legeoplevelser bliver præsenterede, og dermed sikre, at alle børn føler sig velkomne i Lego-universet, at de ser kvinder og mænd repræsenteret i mange forskellige roller på tværs af produkt, markedsføring og underholdningsmateriale.
Dermed signalerer LEGO, at de følger med tidens strømninger og lytter til mange forældres overvejelser om, hvordan man skaber mere rummelighed for børnene.
Kilde: TV2
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.