Annonce

Slut med kviktests

I snart et år har man i løbet af 15-30 minutter kunne få testet om man er smittet med corona ved hjælp af en kviktest. Men nu er det slut, de erstattes af PCR-tests.

Fra i weekenden skal man som udgangspunkt tage til et PCR-teststed, hvis man skal have foretaget en coronatest. Her er svartiden i øjeblikket gennemsnitligt mellem 10 og 12 timer. PCR-teststederne vil fremover have en kapacitet på 100.000 PCR-test om dagen, og i udgangspunktet vil der være mindst et PCR-teststed i hver kommune. I særlige situationer, hvor en sådan svartid er for lang, vil det på udvalgte PCR-testcentre være muligt at få foretaget en kviktest.

De hurtige tests har bestemt ikke været gratis og den 4. oktober er den gjort op til, at regionerne har betalt 5,4 milliarder kroner til de fire private selskaber, der har foretaget kviktest. Det oplyser Region Midt, der har forhandlet kontrakter på vegne af alle regionerne.

Selvom vi går imod vintermånederne, hvor både influenza og corona trives godt, er samfundet nu et så godt sted i forhold til pandemien, at hurtigtestcentrene er overflødige, og derfor lukkes de nu over hele landet. – Vi er et sted, hvor smitten er lav, og vi har ikke behov for de her hurtigtest mere. Det er et tydeligt billede på, at vi er et godt sted her i landet, fortæller direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed, Lisbet Zilmer-Johns.

Hurtigtest vil desuden stadig blive benyttet på for eksempel skoler, plejehjem samt i lufthavnene i København, Aalborg og Billund. I de tre lufthavne vil man have åbent frem til november, og det er Falck, der står for testene, som her koster penge at få foretaget. Men de kviktest-steder, hvor alle borgere kan møde op, er fortid.

Regionerne har nemlig lavet en aftale med de private leverandører, der sikrer, at de inden for maksimalt 14 dage kan stå klar med kviktestcentre, hvis coronasmitten skulle blusse op.

På coronasmitte.dk kan du se et kort over de forskellige teststeder, deres åbningstider samt hvor der er mulighed for hurtigtest i nødstilfælde. Mange af stederne behøver du ikke at bestille tid for at få en test.

Kilde: DR 

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Kønsneutralt legetøj

Ninjago og Friends er to linjer den danske legetøjsproducent LEGO har markedsført til henholdsvis drenge og piger i en længere periode, men nu vil legetøjsgiganten imødekomme tidens strømning og skabe mere rummelighed i legeuniverset. Den

Læs mere »

Slut med kviktests

I snart et år har man i løbet af 15-30 minutter kunne få testet om man er smittet med corona ved hjælp af en kviktest. Men nu er det slut, de erstattes af PCR-tests. Fra

Læs mere »

Når bogstaverne hopper og danser

For nogle hopper og danser bogstaverne rundt, når de prøver at aflæse selv små og enkle tekstbidder, og meningen med teksten fortaber sig i uforståelige prikker og streger. Ordblindhed er en internationalt anerkendt diagnose og

Læs mere »

En “folkesundhedsmæssig gevinst”

Nu iværksættes screening, der skal nedsætte dødeligheden med 200-300 mennesker hvert år. Lider du af udposning af hovedpulsåren er der godt nyt. Det vurderes, at screening for udposning af hovedpulsåre kan halvere dødeligheden og redde

Læs mere »
Annonce

KONTAKT

Dansk Handicap Forum
Vandtårnsvej 62A
2860 Søborg

NYHEDSBREV

Skriv dig op og modtag nyheder, tilbud og gode rabatter direkte i indbakken.

© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce