Annonce

Flere hænder

Arbejdsmarkedets parter forventes onsdag at præsentere en aftale, der skal sikre flere hænder på arbejdsmarkedet.

TV 2 har set et udkast til den nye trepartsaftale, der indeholder en række punkter. Det er dog ikke sikkert, at alle punkterne kommer med i den endelige aftale, da der er tale om et udkast.

  • Jobcentre og kommuner forpligtes til at til at gøre mere for at lave konkret matching mellem jobsøgende og virksomheder. Ingen ledige må gå fra en samtale, uden at de har fået at vide, hvor der er ledige job samt en opfordring til at søge det.
  • Jobcentre og a-kasser får penge til at lave aktiviteter for de studerende, der er tæt på at være færdige med deres uddannelse. Målet er, at nyuddannede kommer enten direkte i job eller hurtigere i job efter endt uddannelse.
  • Krav til jobparate kontanthjælpsmodtagere skærpes, så de efter mere end tre måneder i systemet skal søge og kunne tage et arbejde hvor som helst i Danmark, hvis jobbet passer med vedkommendes kvalifikationer.
  • Kommuner og a-kasser skal gøre en ekstra indsats for at fastholde seniorer på arbejdsmarkedet ved blandt andet at indføre et forbud mod, at arbejdsgivere må screene jobansøgere på baggrund af alder.

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Dansk Arbejdsgiverforening og Kommunernes Landsforening (KL) forhandler med beskæftigelsesminister til Peter Hummelgaard (S).

Særligt servicebranchen og byggefirmaer er udfordret af mangel på arbejdskraft.

Derfor er hotel-, turist- og restaurationsbranchens organisation Horesta meget tilfreds med udsigten til en aftale.

Aftalen forventes at falde på plads senere onsdag.

Kilde: TV2 

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Kønsneutralt legetøj

Ninjago og Friends er to linjer den danske legetøjsproducent LEGO har markedsført til henholdsvis drenge og piger i en længere periode, men nu vil legetøjsgiganten imødekomme tidens strømning og skabe mere rummelighed i legeuniverset. Den

Læs mere »

Slut med kviktests

I snart et år har man i løbet af 15-30 minutter kunne få testet om man er smittet med corona ved hjælp af en kviktest. Men nu er det slut, de erstattes af PCR-tests. Fra

Læs mere »

Når bogstaverne hopper og danser

For nogle hopper og danser bogstaverne rundt, når de prøver at aflæse selv små og enkle tekstbidder, og meningen med teksten fortaber sig i uforståelige prikker og streger. Ordblindhed er en internationalt anerkendt diagnose og

Læs mere »

En “folkesundhedsmæssig gevinst”

Nu iværksættes screening, der skal nedsætte dødeligheden med 200-300 mennesker hvert år. Lider du af udposning af hovedpulsåren er der godt nyt. Det vurderes, at screening for udposning af hovedpulsåre kan halvere dødeligheden og redde

Læs mere »
Annonce

KONTAKT

Dansk Handicap Forum
Vandtårnsvej 62A
2860 Søborg

NYHEDSBREV

Skriv dig op og modtag nyheder, tilbud og gode rabatter direkte i indbakken.

© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce