Annonce

10 ugers sygeplejerske strejke er snart slut

10 ugers strejke blandt sygeplejersjerne er ved at være slut, efter at regeringen har besluttet at gå ind og ændre ved et lovforslag. Operationer og behandlinger er blevet udskudt og det resterende personale er yderligere presset. Men sygeplejerskerne har ikke opnået markant bedre forhold.

Strejken har fundet sted fordi sygeplejerskerne ønskede bedre lønforhold og et opgør med tjenestemandsloven fra 1969, der placerede sygeplejersker på et lavere løntrin.

Da medlemmerne i Dansk Sygeplejeråd stemte nej til overenskomstforliget, varslede de, at de ville gå i strejke. 19. juni begyndte strejken, men der er for lidt opmærksomhed på strejken, mener sygeplejerskerne.

Sundhedsvæsnet blev presset, men strejke-udvidelserne fortsatte og efter to måneder er mange behandlinger og operationer blevet udskudt på grund af strejken. Mange venter i uvished om, hvornår de kan komme til i sundhedsvæsenet.

Knapt 10 uger senere mener regeringen, at den ikke længere blot kan se på og i forgårs aftes meddelte beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), at regeringen vil stoppe strejken med et indgreb.

Udmeldingen kom, efter at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) tidligere på dagen opfordrede parterne, Dansk Sygeplejeråd og Danske Regioner, til at få enderne til at mødes og lave en aftale, der kunne afslutte strejken.

Men da det ikke skete, vil regeringen gribe ind ved at lave et lovforslag, der vil afslutte strejken. For at få en hastebehandling igennem kræver det mindst tre ud af fire stemmer for i folketingssalen.

Afstemningen i Folketinget vil være afsluttet i dag den 27. august.

Status er nu at:
–  Regeringen vil ende sygeplejerskernes strejke med et lovindgreb.

– Lovforslaget fremsættes i dag og ventes at træde i kraft lørdag.

– Med lovforslaget ophøjes den mæglingsskitse, som de strejkende har forkastet, til lov.

– Sygeplejerskerne får en lønstigning på fem procent over tre år.

– Der vil desuden blive nedsat en lønkomité.

– SF, DF og Enhedslisten er imod lovforslaget.

Kilde: DR 

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Kønsneutralt legetøj

Ninjago og Friends er to linjer den danske legetøjsproducent LEGO har markedsført til henholdsvis drenge og piger i en længere periode, men nu vil legetøjsgiganten imødekomme tidens strømning og skabe mere rummelighed i legeuniverset. Den

Læs mere »

Slut med kviktests

I snart et år har man i løbet af 15-30 minutter kunne få testet om man er smittet med corona ved hjælp af en kviktest. Men nu er det slut, de erstattes af PCR-tests. Fra

Læs mere »

Når bogstaverne hopper og danser

For nogle hopper og danser bogstaverne rundt, når de prøver at aflæse selv små og enkle tekstbidder, og meningen med teksten fortaber sig i uforståelige prikker og streger. Ordblindhed er en internationalt anerkendt diagnose og

Læs mere »

En “folkesundhedsmæssig gevinst”

Nu iværksættes screening, der skal nedsætte dødeligheden med 200-300 mennesker hvert år. Lider du af udposning af hovedpulsåren er der godt nyt. Det vurderes, at screening for udposning af hovedpulsåre kan halvere dødeligheden og redde

Læs mere »
Annonce

KONTAKT

Dansk Handicap Forum
Vandtårnsvej 62A
2860 Søborg

NYHEDSBREV

Skriv dig op og modtag nyheder, tilbud og gode rabatter direkte i indbakken.

© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce