Annonce

Endnu en vaccine droppes

I Danmark vil man nu kun blive tilbudt Moderna eller Pfizer corona vacciner, efter Johnson & Johnson i går blev taget ud af det officielle danske vaccinationsprogram. Det ændrer vaccinationsplanen igen igen.

De 8,2 millioner doser Johnson & Johnson vaccine som Danmark havde lagt billet ind på og som er begyndt at ankomme, skal ikke bruges i vaccinations planen, blev der meldt ud i går. Det sker blot to uger efter at AstraZenecas vaccine også blev hevet ud af ligningen, og vi har nu kun to vaccinetyper i officielt spil herhjemme. Johnson & Johnson havde ellers den åbenlyse fordel, at man kun behøvede et stik, hvorimod de øvrige vacciner kræver to stik, før man er færdigvaccineret.

Men da der er god kontrol med covid-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen bekymrer det ikke Sundhedsstyrelsen.

AstraZenecas og  Johnson & Johnson vaccinerne er taget ud af programmet, fordi de kan forbindes med sjældne tilfælde af blodpropper hos nogle befolkningsgrupper, blandt andet yngre kvinder.

Til gengæld kommer danskerne til frivilligt at kunne tilvælge, om de vil have en af de to vacciner fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, der er taget ud af det officielle vaccinationsprogram. På nuværende tidspunkt har Statens Serum Institut (SSI) 462.800 AstraZeneca og 74.400 Johnson & Johnson på lager.

Den offentlige vaccinationskalender, bliver derfor endnu engang rykket og man kan på nuværende tidspunkt forvente at danskerne vil være færdig vaccinerede midt august.

Kilder: TV2 & TV2 & SSI

LÆS OGSÅ Risiko ved AstraZeneca vaccine bekræftes462.800

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Senfølger er ikke så udbredte

Nyt danske studie viser, at de fleste coronasmittede oplever milde symptomer, og langt de fleste bliver hurtigt raske igen. Kun ganske få får alvorlige senfølger. Coronavirussen der nu har hærget i over et år herhjemme

Læs mere »

Nu kan du endelig rejse igen

Sommeren står for døren og mange er igang med at planlægge sommerferien – og for andet år i træk, er det lidt usikkert for mange, om turen kan gå til de varme lande. Det afhænger

Læs mere »

Dyrere at standse ulovligt på handicapparkering

Godt nyt til borgere, der bruger handicapparkeringspladser, og ofte oplever at de bliver taget af andre bilister. Handicap Parkeringspladserne er jo netop til bilister, der har handicapkort, kan parkere gratis på offentlige parkeringspladser i København.

Læs mere »

Se Low-Vision Song-Contest

På fredag den 7. maj klokken 20 kan du se med, når virtuel Low-Vision Song-Contest løber af stablen. Low-Vison Song-Contest er den danske udgave af Melodi Grand Prix for blinde og svagsynede. Arrangementet er afholdt

Læs mere »
Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce