Annonce

Stop overvågning af lam kvinde

Som om du ikke allerede var udfordret og udsat, hvis du var lam og er dybt afhængig af en personlig handicaphjælper.

Det er Mette Maarbjerg fra Aarhus, men nu skal hun også stå til regnskab for sine udfordringer og behov for hjælp over for Aarhus Kommune. 

62-årige pensionerede Mette Maarbjerg er lam fra brystet og ned og har haft en personlig handicaphjælper i de seneste fire år. Det forløb uproblematisk, indtil efteråret 2020, hvor Aarhus Kommune ønskede at fratage hende den faste handicaphjælper, som i stedet erstatte denne med hjemmehjælp og ledsagertimer.

Antallet af borgere med handicap, der føler sig overvåget, er stigende, men det er de nødt til at finde sig i, for at beholde sin personlige handicaphjælper.

48 timer med overvågning af to fremmede er hvad Aarhus Kommune forlanger, for at være sikker på, at Mette Maarbjerg har brug for sin hjælp, men et stort flertal i byrådet er imod overvågningen. 

Det er både grænseoverskridende og utilstedeligt, mener flere politikere i rådet nu. Istedet foreslås en anden type visitation, for eksempel et kortere møde med borgeren, hvor man møder borgeren to til tre timer på bopælen og måske taler med en handicaphjælper eller ægtefælle.

Danske Handicaporganisationer og Institut for Menneskerettigheder bakker byrådet op, og forhåbentlig findes der snart en mere human og mindre krænkende løsning.

Kilder: Stiften  & TV2

LÆS OGSÅ Hvordan dater man, når man har en personlig hjælper?

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Senfølger er ikke så udbredte

Nyt danske studie viser, at de fleste coronasmittede oplever milde symptomer, og langt de fleste bliver hurtigt raske igen. Kun ganske få får alvorlige senfølger. Coronavirussen der nu har hærget i over et år herhjemme

Læs mere »

Nu kan du endelig rejse igen

Sommeren står for døren og mange er igang med at planlægge sommerferien – og for andet år i træk, er det lidt usikkert for mange, om turen kan gå til de varme lande. Det afhænger

Læs mere »

Dyrere at standse ulovligt på handicapparkering

Godt nyt til borgere, der bruger handicapparkeringspladser, og ofte oplever at de bliver taget af andre bilister. Handicap Parkeringspladserne er jo netop til bilister, der har handicapkort, kan parkere gratis på offentlige parkeringspladser i København.

Læs mere »

Se Low-Vision Song-Contest

På fredag den 7. maj klokken 20 kan du se med, når virtuel Low-Vision Song-Contest løber af stablen. Low-Vison Song-Contest er den danske udgave af Melodi Grand Prix for blinde og svagsynede. Arrangementet er afholdt

Læs mere »
Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce