Annonce

Danmark indtager en 14. plads

Det amerikanske nyheds- og markedsdatabureau Bloomberg LP er specialiseret i at servicere finansverdenen og ifølge deres liste over verdens bedste lande under coronapandemien, er Danmark blandt nogle af de bedste.

Men Danmark er ikke blandt den øverste top 10, hvilket består af de asiatiske lande. Danmark er ellers tidligere blevet kåret som verdens lykkeligste land. Faktisk hele tre gange er Danmark er blevet kåret som verdens lykkeligste land af World Happiness Report. Blandt årsagerne til lykke fremhæves BNP, social tillid, social sikkerhedsnet, frihed til at disponere over eget liv samt generøsitet.

Singapore har slået New Zealand af pinden på førstepladsen af lande, der har klaret sig bedst under coronapandemien, og det skyldes Singapores hurtige vaccineudrulning. Der er stort set ingen smittede i Singapore, og befolkningen kan leve næsten som før pandemien, gå til koncerter og tage på krydstogt.

Danmark ligger på 14. pladsen på listen og kommer efter lande som Australien, Israel, Sydkorea, Kina, Japan, Vietnam og Thailand og Finland. Årsagen til at flere asiatiske lande har klaret pandemien bedre end os, kan dels skyldes, at de meget hurtigt lukkede deres grænser, men også, at de har prøvet, at blive lagt ned af en virus tidligere i 2003, hvor SARS-epidemien hærgede.

Helt i bunden af listen, som omfatter 53 lande, ligger Brasilien, hvor 391.936 mennesker er døde med covid-19. Til sammenligning har USA haft 572.674 dødsfald.

Bloomberg har rangeret de 53 lande ud fra følgende 10 parametre.

  • Graden af nedlukning – jo kraftigere nedlukning, jo dårligere ranking
  • Befolkningens bevægelighed i samfundet – fx til arbejdspladser og butikker
  • Udsigter for landets BNP
  • Sundhedssystemets styrke målt på 23 parametre blandt andet landets børnevaccinationsprogram og behandling af alvorlige sygdomme
  • Human Development Index – forventede levealder, adgang til uddannelse og indkomst per indbygger
  • Antal smittede per 100.000 indbyggere den seneste måned
  • Andel døde af de smittede den seneste måned
  • Total antal døde per 1 million indbyggere
  • Andel positive test
  • Andel af befolkningen, der er blevet vaccineret

Så gik du og troede at Danmark var verdens lykkeligste land, så har det seneste år måske vendt op og ned på den vurdering.

Kilde: TV2 

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Senfølger er ikke så udbredte

Nyt danske studie viser, at de fleste coronasmittede oplever milde symptomer, og langt de fleste bliver hurtigt raske igen. Kun ganske få får alvorlige senfølger. Coronavirussen der nu har hærget i over et år herhjemme

Læs mere »

Nu kan du endelig rejse igen

Sommeren står for døren og mange er igang med at planlægge sommerferien – og for andet år i træk, er det lidt usikkert for mange, om turen kan gå til de varme lande. Det afhænger

Læs mere »

Dyrere at standse ulovligt på handicapparkering

Godt nyt til borgere, der bruger handicapparkeringspladser, og ofte oplever at de bliver taget af andre bilister. Handicap Parkeringspladserne er jo netop til bilister, der har handicapkort, kan parkere gratis på offentlige parkeringspladser i København.

Læs mere »

Se Low-Vision Song-Contest

På fredag den 7. maj klokken 20 kan du se med, når virtuel Low-Vision Song-Contest løber af stablen. Low-Vison Song-Contest er den danske udgave af Melodi Grand Prix for blinde og svagsynede. Arrangementet er afholdt

Læs mere »
Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce