Annonce

Corona hjemmetest

Ville det ikke være smart, hvis du selv kunne foretage corona-testen derhjemme inden afgang til skole, arbejde eller sociale arrangementer? På Aarhus Universitetshospital har man afprøvet hjemmetest på ca. 800 personer, og her er resultatet positivt.

I et forsøg har danske læger udviklet en corona-lyntest til hjemmebrug. Hjemmetest for corona er, ifølge forsøget, lige så effektiv som en antigentest, også kaldet lyntest, som normalt udføres af sundhedspersonale. Dermed er selvtesten ikke så præcis som PCR-testen, der er meget præcis, men kræver tidsbestilling og test en-to dage før, du skal kende resultatet.

Hjemmetesten er af den milde slags med en vatpind, der skal 2-3 cm. op i begge næsebor, og dermed en favorit testmetode for de fleste.

Hjemmetest er desværre stadig kun på forsøgsbasis, og kan stadig ikke benyttes af den almindelige borger, da test på markedet i øjeblikket kun er godkendt til professionelt brug. Derfor er testpersonerne i forsøget også sundhedspersonale, der gerne må bruge tests som professionelle.

Dog kan hjemme-selvtesten ikke bruges i coronapasset, da det kræver, at nogen tjekker, at man har taget testen rigtigt, men fordele ved at man ikke skal hen til et testcenter og bruge tid i kø og/eller bestille tid, gør den hurtig og nem. 

Nu rulles forsøget ud på yderligere 800 personer, der ikke er en del af sundhedssektoren.

Hvem ved, måske vi engang i fremtiden slet ikke behøver at testes i et testcenter?

Kilde: DR

LÆS OGSÅ Det tager sin tid, at blive testet

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Senfølger er ikke så udbredte

Nyt danske studie viser, at de fleste coronasmittede oplever milde symptomer, og langt de fleste bliver hurtigt raske igen. Kun ganske få får alvorlige senfølger. Coronavirussen der nu har hærget i over et år herhjemme

Læs mere »

Nu kan du endelig rejse igen

Sommeren står for døren og mange er igang med at planlægge sommerferien – og for andet år i træk, er det lidt usikkert for mange, om turen kan gå til de varme lande. Det afhænger

Læs mere »

Dyrere at standse ulovligt på handicapparkering

Godt nyt til borgere, der bruger handicapparkeringspladser, og ofte oplever at de bliver taget af andre bilister. Handicap Parkeringspladserne er jo netop til bilister, der har handicapkort, kan parkere gratis på offentlige parkeringspladser i København.

Læs mere »

Se Low-Vision Song-Contest

På fredag den 7. maj klokken 20 kan du se med, når virtuel Low-Vision Song-Contest løber af stablen. Low-Vison Song-Contest er den danske udgave af Melodi Grand Prix for blinde og svagsynede. Arrangementet er afholdt

Læs mere »
Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce