Annonce

Store vaccinedag

Idag er en vigtig dag i kampen mod corona. Der skal testvaccineres rigtig mange danskere, så personale og forholdene omkring vaccinen skal stå sin prøve, så man i fremtiden kan imødekomme den øgede mængde vaccine leverancer.

Op imod 100.000 personer skal efter planen have det første stik med Covid-19 vaccine fra enten Pfizer/Biontech eller Moderna. Tidligere i år meldte Sundhedsstyrelsen ud, at regionerne skulle kunne vaccinere netop 100.000 om dagen, og i dag skal testsystemet afprøve det.

Når så mange mennesker skal igennem vaccinationssystemet på én dag, forventer man, at det bliver en prøvelse for det personale, der skal få det hele til at glide problemfrit, men forhåbentlig går det godt, og så kan vi i den kommende tid, vaccinere med alle de vacciner, der er planlagt til at blive leveret.

Danmark modtager fra starten af april omkring 250.000 vacciner om ugen, og i maj håber man at tallet stiger til 400.000, senere 800.000 i juni og 1,3 millioner i juli.

Når omkring 100.000 personer skal vaccineres på én dag kræver det rigtig meget logistik, såsom trafikale årer, parkering og venterum.

Sidst men ikke mindst skal it-systemet FMK – Fælles Medicinkort, kunne klare opjusteringen. For en region som Region Nordjylland, er det op imod 3 gange flere end de plejer at vaccinere om dagen, så det kan formodentlig mærkes. 

Desuden frabedes det, at man kommer 15-30 minutter før, du har en tid. Det skaber kaos på teststederne og presser køen.

Så mange skal vaccineres i de forskellige regioner:

  • Region Hovedstaden: 30.000.
  • Region Midtjylland: 20.000.
  • Region Syddanmark: 20.000.
  • Region Sjælland: 16.900.
  • Region Nordjylland: 10.000.

Kilde: DR 

LÆS OGSÅ Delgenåbning fra på mandag

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Senfølger er ikke så udbredte

Nyt danske studie viser, at de fleste coronasmittede oplever milde symptomer, og langt de fleste bliver hurtigt raske igen. Kun ganske få får alvorlige senfølger. Coronavirussen der nu har hærget i over et år herhjemme

Læs mere »

Nu kan du endelig rejse igen

Sommeren står for døren og mange er igang med at planlægge sommerferien – og for andet år i træk, er det lidt usikkert for mange, om turen kan gå til de varme lande. Det afhænger

Læs mere »

Dyrere at standse ulovligt på handicapparkering

Godt nyt til borgere, der bruger handicapparkeringspladser, og ofte oplever at de bliver taget af andre bilister. Handicap Parkeringspladserne er jo netop til bilister, der har handicapkort, kan parkere gratis på offentlige parkeringspladser i København.

Læs mere »

Se Low-Vision Song-Contest

På fredag den 7. maj klokken 20 kan du se med, når virtuel Low-Vision Song-Contest løber af stablen. Low-Vison Song-Contest er den danske udgave af Melodi Grand Prix for blinde og svagsynede. Arrangementet er afholdt

Læs mere »
Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce