Annonce

Husker du: Dumpede i IQ-test for at undgå fængsel

Det kan ikke altid betale sig at løbe fra sandheden. Det fandt 33-årige Mikael Juncker Sørensen ud af på den hårde måde, da han for seks år siden angiveligt spillede dum til en IQ-test for at undgå en fængselsstraf for et forsøg på røveri. 

Siden har han tilbragt en del af sin tid på den sikrede afdeling for udviklingshæmmede kriminelle og skal blive boende på specialinstitution på trods af tvivlsom diagnose som mentalt retarderet.

Da Mikael Juncker Sørensen i 2014 bliver sigtet efter straffelovens 
paragraf 288 for at forsøge at true sig til 20.000 kroner fra en i bekendtskabskredsen, skal han mentalundersøges i forbindelse med retssagen, og undersøgelsen består blandt andet i en IQ-test. Under testen beslutter han sig for at snyde for at undgå fængsel og får i stedet en behandlingsdom.

Dommen med at han skal fortsætte sin anbringelsesdom på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap på ubestemt tid, faldt fordi “finder retten, at der ikke nu er grundlag for at ophæve den idømte foranstaltning, og at der under de ovenfor nævnte omstændigheder ikke er grundlag for på ny at udsætte sagen for at tilvejebringe nye oplysninger.”

Det er uden tvivl det dummeste, jeg nogensinde har gjort i mit liv, konstaterede Mikael Juncker Sørensen senere.

I 2020 stjal han to modelskibe i Struer til en værdi af cirka 80.000 kroner for at få en ny mentalundersøgelse, der forhåbentlig skulle ende i hans favør. I sidste ende bliver det op til domstolen at beslutte, om anbringelsesdommen kan ophæves og idag skal Vestre Landsret behandle sagen.

Retslægerådet har tidligere vurderet, at op imod hver tredje mentalerklæring for udviklingshæmmede er af så ringe kvalitet, at folk risikerer at få en forkert dom.

FAKTA om IQ-skala

  • 0-19 idiot – svært retarderet
  • 20-49 imbecil – moderat til sværere retarderet
  • 50-69 debil – lettere retarderet
  • 70-89 sinke
  • 90-109 middelbegavet
  • 110-129 velbegavet
  • 130-149 højtbegavet
  • 150 eller mere: geni

Kilder: videnskab.dk og sind.dk, DR & DR

LÆS OGSÅ Kirsten ryger cannabis mod depression selvom hun ved at det er ulovligt 

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Senfølger er ikke så udbredte

Nyt danske studie viser, at de fleste coronasmittede oplever milde symptomer, og langt de fleste bliver hurtigt raske igen. Kun ganske få får alvorlige senfølger. Coronavirussen der nu har hærget i over et år herhjemme

Læs mere »

Nu kan du endelig rejse igen

Sommeren står for døren og mange er igang med at planlægge sommerferien – og for andet år i træk, er det lidt usikkert for mange, om turen kan gå til de varme lande. Det afhænger

Læs mere »

Dyrere at standse ulovligt på handicapparkering

Godt nyt til borgere, der bruger handicapparkeringspladser, og ofte oplever at de bliver taget af andre bilister. Handicap Parkeringspladserne er jo netop til bilister, der har handicapkort, kan parkere gratis på offentlige parkeringspladser i København.

Læs mere »

Se Low-Vision Song-Contest

På fredag den 7. maj klokken 20 kan du se med, når virtuel Low-Vision Song-Contest løber af stablen. Low-Vison Song-Contest er den danske udgave af Melodi Grand Prix for blinde og svagsynede. Arrangementet er afholdt

Læs mere »
Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce