Annonce

Nogle får først konstateret ADHD som voksne

I Bogen  ‘ADHD hos piger og kvinder – Fra dygtig pige til udbrændt kvinde‘ af Lotta Borg Skoglund, som netop er udkommet, er det  pigernes kamp og diagnose, der sættes fokus på. For der er stor forskel på drenge og pigers ADHD og forløb (ja, alle menneskers forløb er individuelle, men i grove træk, er der nogle forskelle forbundet med køn).

Ifølge bogen viser forskning for eksempel, at de fleste drenge får diagnosen ADHD i 6- til 12-årsalderen, mens piger oftere får diagnosen efter 12-årsalderen. Hos voksne kvinder spottes diagnosen i en alder af 30 år, mens mænd i gennemsnit er 18,5 år og derfor får piger og kvinder typisk betydelig mindre hjælp i skolen, i sundhedsvæsenet og i psykiatrien.

Lotta Borg Skoglund som er læge og psykiater har specialiseret sig i at hjælpe disse piger og kvinder. Modsat mange drenge, der får diagnosen ADHD, og som er hyperaktive og udadreagerende, er pigerne typisk ikke hyperaktive, men vender det i stedet indad, og det kan derfor være sværere at opdage deres sygdom. 

HVAD ER ADHD?
ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) påvirker i varierende grad hjernens evne til at regulere opmærksomheden, aktivitetsniveauet og impulskontrollen.

Mange piger og kvinder har varianten ADD, som står for Attention Deficit Disorder og bruges om ”den stille ADHD”, hvor en person har de samme problemer med opmærksomhed som ved ADHD, men ingen, få eller mindre synlige tegn på hyperaktivitet og impulsivitet.

Det vurderes at 1-3 procent af voksne og 2-3 procent af skolebørn i Danmark har ADHD.

Så er du selv kvinde og diagnosticeret, mistænker at du måske kunne have ADHD eller er pårørende er bogen  ‘ADHD hos piger og kvinder – Fra dygtig pige til udbrændt kvinde’ af Lotta Borg Skoglund måske værd at læse?

Kilder: DR ADHD-foreningen

LÆS OGSÅ Caroline Fleming har også ADHD 

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Senfølger er ikke så udbredte

Nyt danske studie viser, at de fleste coronasmittede oplever milde symptomer, og langt de fleste bliver hurtigt raske igen. Kun ganske få får alvorlige senfølger. Coronavirussen der nu har hærget i over et år herhjemme

Læs mere »

Nu kan du endelig rejse igen

Sommeren står for døren og mange er igang med at planlægge sommerferien – og for andet år i træk, er det lidt usikkert for mange, om turen kan gå til de varme lande. Det afhænger

Læs mere »

Dyrere at standse ulovligt på handicapparkering

Godt nyt til borgere, der bruger handicapparkeringspladser, og ofte oplever at de bliver taget af andre bilister. Handicap Parkeringspladserne er jo netop til bilister, der har handicapkort, kan parkere gratis på offentlige parkeringspladser i København.

Læs mere »

Se Low-Vision Song-Contest

På fredag den 7. maj klokken 20 kan du se med, når virtuel Low-Vision Song-Contest løber af stablen. Low-Vison Song-Contest er den danske udgave af Melodi Grand Prix for blinde og svagsynede. Arrangementet er afholdt

Læs mere »
Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce