Annonce

En million stemmer

For de borgere, der mangler hjælp til dagligdagen og som mødes med krænkelser af privatlivets fred, krænkelser af deres ret til hjælp og selvbestemmelse, er det utilfredsstillende, at de enten selv må betale for den nødvendige hjælp eller mangle den, selvom de har ret til den.

Derfor kæmper #enmillionstemmer bevægelsen for at handicapområdet administreres fagligt forsvarligt, da de mener, at den nuværende model for handicapområder er i strid med FN’s Handicapkonvention og Danmarks lovgivning.

Bevægelsen #enmillionstemmer ønsker at få adskilt de tre områder, Visitation, udførelse og betaling, der lige nu ligger hos kommunerne. 

Uanset om en borger har brug for en henvisning til udredning, specialskoletilbud, botilbud, ledsagerhjælp eller hjælpemidler, skal behandlingen af sagen gå igennem kommunen.

Men når visitation og betaling varetages et og samme sted vil økonomien altid få førsteprioritet på bekostning af faglighed, behov, ret og lov, mener #enmillionstemmer. Det vil #enmillionstemmer  gerne have ændret, så menneskets behov for hjælp og faglighed kommer først. Lad specialisterne vurdere, hvilken hjælp borgeren har behov for og her mener #enmillionstemmer, at en centralisering vil give mening.

Bevægelsen #enmillionstemmer mener, at der er behov for en reform af hele det specialiserede socialområde. Udover en adskillelse af visitation, drift og økonomi, ønsker de at der skal gøre op med kommunernes monopol på drift. At visitationen skal ligge i en ny myndighed, og at der skal indføres en ny finansieringsmodel. 

Derfor foreslår #enmillionstemmer, at den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation (VISO), som leverer rådgivning på det sociale område og på specialundervisningsområdet, bliver konstitueret som midlertidig visitationsmyndighed. 

Har du en holdning til problematikken? Kommenter gerne

LÆS OGSÅ Psykiatrien i Region Midtjylland får flere millioner kroner ekstra

Kilder: AltingetAltinget

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Senfølger er ikke så udbredte

Nyt danske studie viser, at de fleste coronasmittede oplever milde symptomer, og langt de fleste bliver hurtigt raske igen. Kun ganske få får alvorlige senfølger. Coronavirussen der nu har hærget i over et år herhjemme

Læs mere »

Nu kan du endelig rejse igen

Sommeren står for døren og mange er igang med at planlægge sommerferien – og for andet år i træk, er det lidt usikkert for mange, om turen kan gå til de varme lande. Det afhænger

Læs mere »

Dyrere at standse ulovligt på handicapparkering

Godt nyt til borgere, der bruger handicapparkeringspladser, og ofte oplever at de bliver taget af andre bilister. Handicap Parkeringspladserne er jo netop til bilister, der har handicapkort, kan parkere gratis på offentlige parkeringspladser i København.

Læs mere »

Se Low-Vision Song-Contest

På fredag den 7. maj klokken 20 kan du se med, når virtuel Low-Vision Song-Contest løber af stablen. Low-Vison Song-Contest er den danske udgave af Melodi Grand Prix for blinde og svagsynede. Arrangementet er afholdt

Læs mere »
Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce