Annonce

Kend dit opdateret vaccine-tidspunkt

Vaccinekalenderen er allerede blevet ændret flere gange og senest igår, blev den ændret, således at din vaccinetidspnukt højst sandsynligt har ændret sig.

Der er som bekendt ikke fri adgang til vaccinerne og det handler både om udbud og den føromtalte vaccinationspause af AstraZeneca-vaccinen. Det er desværre ikke muligt at få leveret vacciner nok til alle på én gang, og Sundhedsstyrelsen har derfor lavet en kalender med forskellige alders- og risikogrupper, over hvem der skal vaccineres hvornår. 

Først og fremmest har man prioriteret at vaccinere dem, der har størst risiko for alvorlig sygdom og død efter smitte med coronavirus.

Indtil igår den 17. marts var der 12 grupper, men en omlægningen af vaccinationskalenderen har sammenlagt tre grupper (10, 11 og 12) bagerst i vaccinekøen til én stor gruppe bestående af cirka 3.650.000 danskere.

Den nye sammenlagte gruppe består af henholdsvis borgere på mindst 65 år med tilstande, som giver øget risiko, personale i visse samfundskritiske funktioner og øvrig befolkning i alderen 16 til 64 år.

Efter sammenlægningen vil det være vores alder, der afgør, hvornår vi vil blive tilbudt en vaccine. Ændringen sker da alder er og bliver den væsentligste faktor for et alvorligt forløb og dermed også for indlæggelse forårsaget af corona.

For gruppe 5 vil det fremadrettet kun være muligt at tilbyde fremskyndet vaccination til personer under 65 år, da personer på 65 år eller ældre meget snart kan forvente at blive vaccineret på grund af deres alder.

Derfor vil de næste i rækken, der får tilbudt vaccination efter de sårbare og ældste danskere, være borgere i alderen 60-64 år, herefter 55-59 år og så 50-54 år. Efterfulgt af de 16-19-årige og 45-49-årige, derefter de 20-24-årige og 40-44-årige, der bliver fulgt af de 25-29-årige og 35-39-årige. Til slut forventes danskere i alderen mellem 30 og 34 år, at påbegynde vaccinationerne i midten af juni.

En anden ændring i planen er, at alle danskere nu forventes at være blevet tilbudt vaccination senest 25. juli 2021.

Se også din nye tid her på Sundhedsstyrelsens hjemmeside 

Kilder: DR TV2Lorry

Senfølger er ikke så udbredte

Nyt danske studie viser, at de fleste coronasmittede oplever milde symptomer, og langt de fleste bliver hurtigt raske igen. Kun ganske få får alvorlige senfølger.

Læs mere »

Se Low-Vision Song-Contest

På fredag den 7. maj klokken 20 kan du se med, når virtuel Low-Vision Song-Contest løber af stablen. Low-Vison Song-Contest er den danske udgave af

Læs mere »

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Senfølger er ikke så udbredte

Nyt danske studie viser, at de fleste coronasmittede oplever milde symptomer, og langt de fleste bliver hurtigt raske igen. Kun ganske få får alvorlige senfølger. Coronavirussen der nu har hærget i over et år herhjemme

Læs mere »

Nu kan du endelig rejse igen

Sommeren står for døren og mange er igang med at planlægge sommerferien – og for andet år i træk, er det lidt usikkert for mange, om turen kan gå til de varme lande. Det afhænger

Læs mere »

Dyrere at standse ulovligt på handicapparkering

Godt nyt til borgere, der bruger handicapparkeringspladser, og ofte oplever at de bliver taget af andre bilister. Handicap Parkeringspladserne er jo netop til bilister, der har handicapkort, kan parkere gratis på offentlige parkeringspladser i København.

Læs mere »

Se Low-Vision Song-Contest

På fredag den 7. maj klokken 20 kan du se med, når virtuel Low-Vision Song-Contest løber af stablen. Low-Vison Song-Contest er den danske udgave af Melodi Grand Prix for blinde og svagsynede. Arrangementet er afholdt

Læs mere »
Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce