Annonce

Årets førstehjælper

Forestil dig, at du oplever at din lillebror svæve mellem liv og død, og du selv kun er et mindre barn. Det er vist ethvert menneskes værste mareridt at opleve nære familiemedlemmer i nød, men det er heldigvis sjældent at børn oplever det.

Det er desværre hvad ti-årige Silas Callesen fra Skals gennemlevede i sommers, da han reddede sin blot 4-årige lillebror Tobias op af familiens pool og gav ham livreddende hjertemassage.

I lørdags modtog Silas derfor prisen som Årets Førstehjælper, som Røde Kors hvert år uddeler i samarbejde med Aleris-Hamlet Hospitaler til én, som har reddet et andet menneskes liv.

Den unge mand må selvsagt være stolt over sin bedrift og lykkelig over, at han reddede sin lillebror. Med prisen som Årets Førstehjælper følger en særdeles god pengepræmie på 10.000 kroner, hvilket formodentlig er mange penge for de fleste 10-årige. Der kan i hvert fald købes en del legetøj og gadgets, oplevelser eller noget helt tredje.

Måske nogle af dem ligefrem bliver sparet op til et senere tidspunkt?

Fakta om hjertemassage

I Danmark rammes årligt godt 5.400 danskere af hjertestop uden for hospital. Det svarer til ca. 15 personer hver dag. De fleste vil få varige skader eller dø, hvis ikke de får hjælp inden for ca. 10 minutter. 

Hvis en person med hjertestop bliver genoplivet inden for få minutter, øges chancen for at overleve markant. Efter ca. 6 minutter uden hjælp kan hjernen begynde at tage skade og for hvert minut, der går uden genoplivning, falder chancen for at overleve med ca. 10 %.

Hjertelungeredning består af hjertemassage: 30 hårde tryk efterfulgt af kunstigt åndedræt: 2 indblæsninger (30:2). Hvis du ikke er i stand til at give kunstigt åndedræt, giv da kun hjertemassage. Hjertelungeredningen gentages, indtil den professionelle hjælp når frem.

Ved hjertemassage trykkes der med en hastighed på 100-120 gange i minuttet med tilpas dybde på cirka 5- 6 cm. For børn gælder særlige forhold, men man kan altid give samme hjertelungeredning som til voksne.

Kilde: TV2 & Sst.dk

Store vaccinedag

Idag er en vigtig dag i kampen mod corona. Der skal testvaccineres rigtig mange danskere, så personale og forholdene omkring vaccinen skal stå sin prøve,

Læs mere »

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Store vaccinedag

Idag er en vigtig dag i kampen mod corona. Der skal testvaccineres rigtig mange danskere, så personale og forholdene omkring vaccinen skal stå sin prøve, så man i fremtiden kan imødekomme den øgede mængde vaccine

Læs mere »
Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce