Annonce

Mennesker med handicap overfuses på gaden

Forestil dig at du ofte hører tilråbene ”Flyt dig” eller ”Du går for langsomt”, og de er møntet på dig. Overvej derefter hvad det ville gøre ved dig.

Hos Dansk Handicap Forbund, oplever de ofte at mennesker med handicap, bliver råbt af eller kommenteret på.

Ifølge Dansk Handicap Forbund skyldes stigningen i de forulempede borgere, at grænserne har rykket sig i forhold til, hvad man kan tillade sig at sige – både på internettet og i virkeligheden.

Der er generelt mange ting, som man siger i dag, som man ikke kunne tillade sig tidligere. Mange mennesker siger, lige hvad de mener, på det tidspunkt, de mener det, uddyber Dansk Handicap Forbund. 

Det bliver måske sagt uden omtanke og noget dybere liggende bag, men for de mennesker, det går ud over og som føler sig krænket kan det være meget generende og sårende.

Information om handicap:
Et handicap er en langvarig fysisk eller psykisk sygdom eller funktionsnedsættelse.

Et handicap defineres som funktionsnedsættelser, der har konsekvenser for livsførelsen. Det skal altså være en funktionsnedsættelse, der ikke fuldt ud kompenseres for og som dermed giver barrierer i samfundet.

Ca. hver femte dansker har en eller anden type funktionsnedsættelse. Man taler normalt om fysiske (mobilitetsproblemer) og psykiske handicap (kognitive eller psykiske lidelser).

Kilde: TV2 & Wiki

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Store vaccinedag

Idag er en vigtig dag i kampen mod corona. Der skal testvaccineres rigtig mange danskere, så personale og forholdene omkring vaccinen skal stå sin prøve, så man i fremtiden kan imødekomme den øgede mængde vaccine

Læs mere »
Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce