Annonce

Drømmer du om at studere i udlandet?

Vil du også gerne til udlandet og studere eller arbejde? Desværre kan mennesker med handicap, der søger uddannelsesophold i udlandet, kan ikke søge om praktisk støtte på grund af hul i lovgivningen.

Rent formelt lyder det i Danmark, at personer med handicap må ikke må blive stillet dårligere på arbejdsmarkedet end personer, der ikke har et handicap.Også selvom du har brug for hjælp til alt fra at sætte opladeren til sin computer i til at åbne døre for sig eller til at hente ting i printeren. Det gælder ikke kun i arbejdssammenhæng, at du har brug for hjælp, faktisk er der brug for hjælp til nærmest alt praktisk: at købe ind, tage tøj på, gøre rent og lave mad.

 

Det gør det svært for talentfulde studerende at få længerevarende ophold ved forskningsmiljøer rundt omkring i verden. For når man er på arbejde, hedder hjælpen personlig assistance og hører under beskæftigelsesloven, mens den i døgnets øvrige timer hører under sociallovgivningen.

 

Sociallovgivningen giver kun støtte til at tage hjælpere med til udlandet, hvis der er tale om et kortvarigt ferieophold på maksimalt 14 dage og kun én gang om året. Som loven er nu, dækker den altså ikke rejser af studie- eller arbejdsmæssig karakter for mennesker med handicap, der har brug for praktisk hjælp. Det betyder, at den nuværende lovgivning er forældet og forhindrer mennesker med et handicap i at tage arbejde i udlandet for at dygtiggøre sig.

 

Skal danske forskningstalenter og andre lønmodtagere med handicap kunne studere eller arbejde i udlandet på lige fod med alle andre, kræver det derfor, en revurdering af lovgivningen.

Kilde: Information

Store vaccinedag

Idag er en vigtig dag i kampen mod corona. Der skal testvaccineres rigtig mange danskere, så personale og forholdene omkring vaccinen skal stå sin prøve,

Læs mere »

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Store vaccinedag

Idag er en vigtig dag i kampen mod corona. Der skal testvaccineres rigtig mange danskere, så personale og forholdene omkring vaccinen skal stå sin prøve, så man i fremtiden kan imødekomme den øgede mængde vaccine

Læs mere »
Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce