Annonce

Ny podcast om livet med synshandicap

I fredags skrev Sofie Monggaard, der er formand for Dansk Blindesamfunds Ungdom, på sin LinkedIn: ”Jeg er både glad og enormt stolt over, at vi nu er i luften med ‘Øjenkrogen‘, som er Dansk Blindesamfunds nye podcast om livet med et synshandicap.”

Dansk Handicap Forum har hørt første afsnit af Øjenkrogen, hvor værten Sofie møder Kristian Schou Hedegaard, der har udviklet løbe-appen Move United. Kristian fortæller sin historie fra at have spist en kontamineret burger i Etiopien til at en grå plet begyndte at vokse i hans synsfelt.

Når Sofie spørger, hvad der gik gennem Kristians hoved, da han fandt ud af, at hans syn var i fare, beskriver Kristian åbent, at ”fysisk var det selvfølgelig hårdt, men psykisk var det helt ubeskriveligt”.

 

”Jeg er ikke så god til at se”

Han begyndte at forestille sig alle de ting, han ikke længere ville være i stand til efter synstabet. Heldigvis har Kristian nu fundet ud af, at man stadig kan stå på ski, løbe og lave mad med nedsat syn.

På en af Kristians løbeture på en mørk efterårsaften, havde han ikke kunne finde en ledsager til at tage med ham. Han måtte derfor løbe i kanten mellem grus og græs, og på turen observerede han, at alle de andre løbere også løb alene. Det gav Kristian ideen: ”Hvorfor løber vi ikke bare en tur sammen?”

Derfor har Kristian startet et initiativ, der hjælper blinde og svagtseende i hele Danmark med at dyrke mere motion og leve et aktivt liv gennem appen Move United. Her søger både personer med synshandicap og frivillige ledsagere en løbe- eller gåmakker. Dermed giver appen mulighed for motion og sociale fællesskaber for blinde og svagtseende.

Kristian er kommet langt både i hans egen proces som svagtseende og som grundlægger af Move United. Han kan også mærke det på sin mentalitet, fordi der kan gå uger imellem, at han ser det at mangle sit syn, som et problem.

”Jeg lever et helt normalt liv til trods for, at jeg ikke er så god til at se” fortæller Kristian i første afsnit af Øjenkrogen.

Dansk Handicap Forum glæder sig til at høre mere fra Øjenkrogen med Sofie Monggaard som vært, redaktør Mikkel Løfgren Rud, som også klipper og mixer med musik fra Steffen Breum.

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce