Annonce

I fleksjobs bidrager man med det man kan

Tekst: Viborg Folkeblad

Foto: Frankie Cordoba // Unsplash

Det er 15 år siden Jan Mønster Pedersens liv ændrede sig drastisk efter en arbejdsulykke. Dengang arbejdede han på en stålfabrik og fik ved et uheld fik en skade på en nakkehvirvel på grund af et stort ryk i hans krop. I dag arbejder Jan og mange andre i flexjob hos Forenede Service.

Jan kunne med det samme mærke, at der var noget galt. Han havde fået et voldsomt ryk i kroppen, fordi gaffelnøglen røg af og i faldet forover mod maskinen tog han fra med sin arm. Arbejdsskaden har haft stor betydning for Jan, der i dag arbejder 2,5 time om dagen. Her gør han rent på Rosenvængets Skole i Viborg ansat i fleksjobstilling i Forenede Service.

”Lægerne siger, at lige så snart, man får den type skade, så er der ikke noget at gøre” fortæller Jan Mønster Pedersen.

Søren Mølgaard er også ansat i Forenede Service i fleksjob. Han er ansvarlig for, at der bliver sendt mopper og klude afsted fra kontoret i Viborg. Han er født lam i højre arm og arbejder 14 timer om ugen. Han venstre arm har fuld funktion, så med den har han klaret job som at stå i forretning og arbejdet som pædagogmedhjælper. Men den venstre arm endte med at blive overbelastet og opereret.

”Jeg vidste, at det ville ske på et tidspunkt. Det var en mærkelig fornemmelse pludselig at måtte overgå til fleksjob, men det var nødvendigt, da jeg ikke kunne noget som helst, når jeg kom hjem efter en arbejdsdag”, fortæller Søren Mølgaard.

Forenede Service tager ansvar

Sidste år havde Forenede Service mere end 300 personer i aktivering enten i løntilskud, virksomhedspraktik eller fleksjob. Statistikken for praktikanter og løntilskudsstillinger er, at cirka hver anden blev ansat i Forenede Service eller i en anden virksomhed.

”Vi har en politik om, at vi skal tage et socialt ansvar. Vi har gode samarbejder med jobcentre rundt omkring i landet. I Holstebro er cirka 35 medarbejdere, der i dag er i ordinær ansættelse, kommet i job via samarbejde med jobcentret”, siger Ejnar Olsen, som er vicedirektør i Forenede Service region Midt- og Nordjylland.

Tallene fra VITAS (2018-2019) viser også, at Forenede Service havde flere borgere i fleksjob end andre virksomheder fra branchen.

Ifølge Ejner Olsen er Forenede Services arbejdspladser specielt velegnede til fleksjobbere. Der er fleksibilitet og kolleger til at hjælpe. Hans oplevelse er, at folk blomstrer op, når de kommer tilbage til arbejdsmarkedet, og at det også kan smitte positivt af på flere aspekter af personens liv.

Alle ønsker at bidrage med noget

Søren Mølgaard og Jan Mønster Pedersen er begge glade for, at de har kunnet få en fleksjobansættelse hos Forenede Service.

”Jeg kan passe mig selv i mit eget tempo og tilrettelægge mit arbejde, som jeg vil. Det er frihed under ansvar”, siger Søren Mølgaard og fortsætter: ”Det er rart, at jeg igennem et fleksjob kan bidrage med det, jeg kan”.

Jan Mønster Pedersen værdsætter også, at der er frihed under ansvar, og så kan han godt lide at få noget fra hånden.

”Det er jo rengøring. Så der er beskidt hver dag. Og jeg kan se synlige resultater, når jeg gør rent.” siger han. Jan stemmer også i med Søren Mølgaard: ”Jeg er glad for, at jeg kan gøre det, jeg kan og at jeg kan bidrage med noget”.

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce