Annonce

Kongsgården har fået påbud af styrelsen og Ældretilsynet

Tekst: TV 2

Foto: Alex Boyd // Unsplash

Plejehjemmet Kongsgården har været i mediernes søgelys siden skjulte optagelser blev vist af den 90-årige demensramte kvinde, Else. Nu har Styrelsen for Patientsikkerhed lavet et sundhedsfagligt tilsyn af stedet, og Ældretilsynet har tilset Kongsgården i henhold til serviceloven.

Det er den nye leder Susanne E. Larsen, som får til opgave at rette op på Kongsgårdens blakkede ry og de otte påbud. Hun overtog stillingen i slutningen af april og har allerede igangsat nye initiativer.

”Et er at vi får rettet op på de fejl og mangler, styrelsen finder, men det andet er, at vi skal sikre kontinuerlig høj kvalitet fremadrettet, og det kræver flere års fokus, sådan at alle arbejder efter de samme konkrete retningslinjer” siger Susanne E. Larsen til TV 2.

Nederst i TV 2’s artikel kan du læse de samlede otte påbud af Styrelsen for Patientsikkerhed og Ældretilsynet.

 

Nyt tilsyn efter sommerferien

Styrelsen for Patientsikkerhed foretog i maj et reaktivt tilsyn, fordi man var bekymret over for sikkerheden og forholdene på Kongsgården. Her blev det noteret, at der var gennemgående mangler i den social- og plejefaglige dokumentation, mangelfuld kontakt til beboere og pårørende samt at beboerne ikke havde nok selvbestemmelse i eget liv.

Charlotte Hjort, enhedschef og overlæge fra Styrelsen for Patientsikkerhed udtaler, at ’det ligger i den alvorlige ende’. Når kritikpunkterne kategoriseres til at give ’større problemer af betydning for patientsikkerheden’, så skal der altså reageres.

Ifølge Ældretilsynet skal der også arbejdes på, at beboerne på Kongsgården bl.a. får den nødvendige hjælp, omsorg og pleje til et værdigt liv og senere hen en værdig død.

Den nye leder Susanne E. Larsen fortæller, at de er kommet langt, men har et stort stykke arbejde foran sig. Derfor er de heller ikke nået til de tre borgere, som styrelsen har gennemgået endnu. På Kongsgården håber de at kunne vise deres forbedringer, når Styrelsen for Patientsikkerhed laver nyt tilsyn efter sommerferien.

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Årets førstehjælper

Forestil dig, at du oplever at din lillebror svæve mellem liv og død, og du selv kun er et mindre barn. Det er vist ethvert menneskes værste mareridt at opleve nære familiemedlemmer i nød, men

Læs mere »

De 12 vaccinationsgrupper

Mange mennesker skeler til vaccinekalenderen i disse tider i håb om en lettere og mere normal hverdag med mere socialt samvær og mere tilgængeligt. Vi har siden årsskiftet sat vores lid til vaccineporgrammet rulles fuldt

Læs mere »

Bliv vaccineret hjemme

Hjemmevaccination af ældre og meget sårbare går i gang fredag 5. marts, men kun hvis du bor i Hovedstadsregionen. Endelig er der godt nyt til en større gruppe afventende borgere. Den længe ventede corona-vaccine er

Læs mere »

Mennesker med handicap overfuses på gaden

Forestil dig at du ofte hører tilråbene ”Flyt dig” eller ”Du går for langsomt”, og de er møntet på dig. Overvej derefter hvad det ville gøre ved dig. Hos Dansk Handicap Forbund, oplever de ofte

Læs mere »
Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce