Annonce

Svært at holde afstand, når man er blind

Tekst: dr.dk og Information.dk

Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Institut for Menneskerettigheder har udgivet en ny rapport om hvordan minoriteter har været særligt udsat for diskrimination og hadfyldte kommentarer. Danske Handicaporganisationer genkender billedet.

Danske Handicaporganisationer er en paraplyforening for over 35 medlemsorganisationer. Deres medlemmer har også mødt vrede kommentarer i det offentlige rum under corona-pandemien.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer fortæller, at folk let kan glemme, at det ikke er alle handicap, der er synlige. Hvis man fx er blind, kan det være svært at holde den rigtige afstand til andre eller undgå at røre ved dørhåndtag og gelændere.

– Der er flere der har oplevet at få ubehagelige henvendelser og blive udskammet. Det fortæller Thorkild Olesen.

Når personer med synshandicap oplever at blive overfuset og udskældt på grund af deres begrænsninger, kan det få dem til at blive hjemme og isolere sig.

Behov for mere tilgængelighed i krisesituationer

I et debatindlæg på Information skriver tre BlindTech-forskere og to konsulenter, at coronatiden tydeligt har vist, hvor visuelt domineret en verden, vi lever i. Her påpeges fx de mange skilte, der er hængt op med særlige regler for hvilken retning du må gå i det offentlige rum eller tapen på gulvet, der viser hvor man må stå, når man står i kø i supermarkedet.

Der er ingen punktskrift på skiltene og der er ingen andre anmærkninger i form af mærkbare overflader eller lignende. Det gør det svært for personer der blinde eller har synsnedsættelse at mærke, hvor de må befærde sig og hvor de må stille sig.

Det er mange steder blevet rost, at der på samtlige pressemøder har været tegnsprogstolkning, men vi er desværre ikke helt i mål med tilgængeligheden i en krisesituation.

Læs om de tre BlindTech-forskere og to konsulenter fra Instituttet for Blinde og Svagsynedes fem coronaforstærkede tilgængelighedsproblemer i deres blogindlæg på Information.dk

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Store vaccinedag

Idag er en vigtig dag i kampen mod corona. Der skal testvaccineres rigtig mange danskere, så personale og forholdene omkring vaccinen skal stå sin prøve, så man i fremtiden kan imødekomme den øgede mængde vaccine

Læs mere »
Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce