Annonce

Børn med synshandicap kan lære punktskrift med LEGO

Tekst: blind.dk

Foto: Henrik Frydkjær

Det er med stor glæde, at Dansk Blindesamfund nu kan sende LEGO®-klodser med punktskrift ud til børn med synshandicap. Klodserne har været ventet et år, men nu er ventetiden endelig ovre og LEGO® Braille Bricks børn i hele landet vil forhåbentligt modtage klodserne i løbet af sommeren.

Det særlige ved LEGO Braille Bricks er, at de velkendte knopper på toppen nu former et punktskrifts-bogstav. Det gør, at alle kan deltage i legen.

”Det er næsten som at være julemand om sommeren”, siger Thorkild Olesen, landsformand for Dansk Blindesamfund, med et stort smil og fortsætter:

”Jeg er helt sikker på, at børn i Danmark og resten af verden får stor glæde af LEGO Braille Bricks. Klodserne og det pædagogiske materiale bidrager positivt på så mange områder, at vi vil se en stigning af punktbrugere på sigt. Børnene vil have det sjovt med at lære punkt og de kan samtidig lege med deres seende kammerater og familie, så det er et projekt, jeg er virkelig stolt af, at Dansk Blindesamfund er en del af.”

Leg og læring

LEGO Braille Bricks gør det muligt at lære gennem leg. Klodserne har også en stor værdi, fordi de inviterer til leg mellem børn med og uden synshandicap. På klodserne er der nemlig ikke kun et punktskrifts-bogstav, der er også trykt et sort bogstav fra det alfabet, de seende kender.

Det gør, at seende venner, søskende, forældre og lærere også kan bruge klodserne uden at kunne læse punktskrift.

Projektet er i tråd med FN’s verdensmål, fordi ambitionen er at skabe lige muligheder for børn og unge med synshandicap. Det er skabt den viden, at blinde, som behersker punktskrift, har øgede jobmuligheder og bedre levevilkår, end blinde, der udelukkende bruger lydmediet.

Klodserne kommer også med pædagogisk koncept, der tager afsæt i tankerne bag LEGO Fondens arbejde; at børn lærer bedst gennem leg. Det pædagogiske koncept kan findes på www.legobraillebricks.com og kan bruges af alle, som kender et barn med synshandicap.

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce