Annonce

Rette hjælp i rette tid

Det er afgørende, at det politiske ansvar for de urimeligt høje omgørelsesprocenter af klagesager på handicapområdet løftes. Det skriver Sanne Møller, debattør og partner i Embedsværket.

Indlægget kommer på baggrund af en ny rapport, hvor Embedsværket med støtte fra Dreyers fond og Advokatsamfundet har set nærmere på retssikkerheden for borgere med handicap. Desværre med det ikke overraskende resultat at hele 42 procent af de sager, der behandles af Ankestyrelsen, bliver omgjort med den skadelige konsekvens, at borgere skal vente på hjælp og at sagsbehandlere skal behandle den samme sag flere gange.

Og det er ikke blot et spørgsmål om dage eller uger. Ventetiden for borgeren, der venter på hjælp, kan være helt op til 6-10 måneder ekstra. Et scenarie, der i værste fald kan betyde, at behovet for hjælp vokser. Og en åbenlys grund til at det, som Sanne Møller skriver, er meningen, at afgørelser som hovedregel skal være rigtige i første forsøg.

Konsekvenserne ved de høje omgørelsesprocenter rammer dog næppe kun den enkelte borger. Set i et større samfundsmæssigt perspektiv må det ifølge Sanne Møller også være en dårlig investering, at hjælpen først kommer, når borgerne er blevet endnu dårligere fungerende, mere socialt marginaliserede og mere klientgjort.

Ifølge Sanne Møller er der tale om, at kommunerne ikke i forhold til opgaven er tilstrækkeligt understøttede. Men i lige så grad er der behov for, at en stor gruppe borgere får anerkendelse af, at de er blevet og stadig bliver behandlet uret.

Når målet er en retstilstand, hvor borgere med handicap modtager relevant hjælp i rette tid og offentlige myndigheder ses som garanten herfor, kalder den nuværende situation derfor på politisk handling, skriver Sanne Møller. 

Du kan læse hele indlægget HER

Læs også:

Vigtig medicin er udsolgt

Gigtpatienter møder tomme hylder, når de går på apoteket efter salazopyrin. Gigtforeningen kalder medicinen livsnødvendig og er frustrerede over, at de danske apoteker ikke forventer at få det på lager før til oktober.

Læs mere »

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce