Annonce

Solstråle i en krisetid

Tekst: Altinget

Foto: Danske Handicaporganisationer

Ingen – hverken i privaten, virksomhederne eller organisationerne – har kunnet undgå coronakrisens konsekvenser. Men især hos ældre og borgere med handicap har ensomheden fået et ekstra hårdt spænd de sidste måneder.

En solstråle har dog midt i nedlukningen af samfundet været til at få øje på. For, som vi har set det på flere fronter, vokser der ud af krisen nye initiativer med samarbejde og sammenhold som omdrejningspunkt. Det skriver Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer.

 

Samarbejde på tværs

Thorkild Olesen nævner eksempelvis sociale aktiviteter sat i søen af foreninger og organisationer samt en stribe initiativer mod ensomhed nedsat af regeringen og folketingets partier. – Det er i den grad kærkomne partnerskaber mellem civilsamfundsorganisationer, offentlige myndigheder og private aktører. Og det er partnerskaber som Olesen nu krydser fingre for slår rod i dansk velfærdspolitik og lever videre. Også når den aktuelle krise er drevet over.

Særligt bider Thorkild Olesen mærke i, at handicaporganisationerne har følt en ganske stor lydhørhed hos myndighederne, når de har videreformidlet henvendelser fra borgere. Eksempelvis omkring manglende information til døve og blinde eller bekymringer omkring fordeling af lægemidler og spørgsmål om støtte. Dén lydhørhed har betydet en mærkbar hjælp i en tid fuld af undtagelser og usikkerhed.

 

Grundfinansiering og håb for fremtiden

Olesen er ikke i tvivl om, at det gode samarbejde mellem myndighederne og handicaporganisationerne skyldes, at særligt grundfinansieringen har været på plads. – Det er ifølge ham helt afgørende for både den tætte kontakt med myndigheder og borgere og for at kunne søsætte indsatser overfor udfordringer som blandt andet netop ensomhed.

Olesen håber derfor, at det succesfulde samarbejde på tværs af sektorer nu har talt sit tydelige sprog. For der er, som han skriver, nok at tage fat på og understreger, at civilsamfundet skal være et stadigt stærkere bindeled mellem stat og borger, som kvalificerer myndighedernes beslutninger. Til gavn for borgerne.   

Læs også:

Skriv en kommentar

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce