Annonce

Vinderen af Helene Elsass Prisen er fundet

Personer med svære fysiske handicap som cerebral parese, der f.eks. bruger elektrisk kørestol, kan dyrke racerunning, hvor man løber med støtte fra en specialbygget løbecykel – en såkaldt racerunner. Foto: Elsass Fonden.

For tredje gang uddeler Elsass Fonden prisen på 150.000 kroner, som i år går til en lokal idrætsforening og en ildsjæl, der har gjort en særlig indsats for mennesker med cerebral parese.

Det er landstræner for racerunning, Leif Nielsen, og Parasport Frederiksberg, der har gjort sig særlig bemærket ud af mere end 400 aktive foreninger, der har været i betragtning til prisen, som gives i samarbejde med CP Danmark.

Foreningen er epicenter for opfindelsen og udviklingen af parasportsdisciplinen racerunning, der nu er tæt på at opnå paralympisk status, ikke mindst takket være Leif Nielsen, der har været landstræner inden for sporten siden 2011.

‘Hans erfaring, træneruddannelser og analytiske tilgang – med stor fokus på den mentale del – har gjort holdet bedre rustet i jagten på kvalifikation til PL i 2024,’ begrunder Elsass Fonden.

Selvom Leif Nielsen har arbejdet inden for sporten siden 1966, så kommer det stadig bag på ham, at han er blevet udpeget til at modtage prisen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Klik her
Klik her
Klik her
Klik her
Klik her
Tidligere
Næste

HKH Prinsesse Benedikte overrakte prisen til en Parasport Frederiksberg og en glad Leif Nielsen. Alle Fotos: Elsass Fonden.

“Det er noget af en overraskelse, jeg gør jo bare det, jeg kan lide at gøre, og det er at træne unge mennesker,” siger han og fortsætter:

“Det er et gevaldigt skulderklap og en kæmpe motivationsfaktor til det videre arbejde. Og så er det stort at modtage prisen af Prinsesse Benedikte, det viser bare, hvor værdifuld den er, når den overrækkes af en kongelig”.

Derfor bliver Leif Nielsen også belønnet, når han træder op på podiet sammen med Parasport Frederiksberg, hvor han personligt modtager 10.000 af de 150.000 kroner, som går til foreningen og sporten.

Ud over den flotte pengepræmie modtager Leif Nielsen og foreningen også en statuette af Helene Elsass, som kan pryde Parasport Frederiksbergs lokaler.

Parasport Frederiksberg har ud over racerunning sat en høj standard ift. inklusion, ved at indgå samarbejder med specialskoler og handicapgrupper og dermed skabe en unik ramme for alle, der ikke kan indgå i fællesskaber i en almindelig idrætsklub. 

Elsass Fonden er en privat erhvervsdrivende fond, som arbejder for at øge livskvaliteten for mennesker med cerebral parese (CP) og deres pårørende.

Læs også:

Skriv en kommentar

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce