Annonce

Bostedskæden Habitus bruger millionbeløb på lederlønninger og administration

B.T. kunne i februar afsløre, at Habitus brugte flere millioner på at købe vikarer af sig selv. Foto: arkivbillede // Pixabay.

Habitus modtager over 200 millioner kroner om året, men af de penge er det under halvdelen, som bliver brugt til det faste personale på bostederne.

Det viser regnskabet for 2018, som B.T. har gennemgået. Heraf fremgår det, at under halvdelen af Habitus’ personaleomkostninger blev brugt på fast borgerrelateret personale, mens resten gik til ledere, bestyrelseshonorarer, administration og vikarer, som koncernen har købt af sine egne bureauer.

Men der findes ikke regler for, hvordan skattekronerne, som private bosteder modtager skal bruges, det er socialtilsynet og kommunerne, der har ansvar for at pengene bliver brugt rigtigt, siger Eva Naur Jensen, lektor i socialret ved Aarhus Universitet til B.T.

Hun mener, at det virker mærkeligt, når det kun er halvdelen af pengene, der bliver brugt på det personale, som fysisk har med de udsatte beboere at gøre.

Men hun siger også, at der er en risiko for, at kommunerne og socialtilsynet ikke opdager, hvis det går ud over beboernes trivsel, når udgifterne flyttes fra det faste pædagogiske personale til administration og ledelse.

“Man kan bare sige, at det ikke harmonerer særligt godt med, at vi ved, at de største og tungeste udgiftsposter for den her gruppe af personer er personale. De skal indskrive nogle beboere, og så skal de opkræve nogle penge for dem. Det er ikke en stor og vanskelig administrativ opgave,” siger Eva Naur.

Også Socialtilsynet Hovedstaden har udvist undren over Habitus’ brug af skattepengene.

Det stiller spørgsmålstegn ved både den måde pengene til administration bruges på, hvorfor mængden af penge stiger på administration og ikke på det borgerrelaterede personale og hvorfor pengene til administration og ledelse stiger mens den falder ved det faste personale, når omsætningen falder.

Landsforeningen Autisme kan berette, at den dyreste post i en koncern som Habitus, der skal tage vare på mennesker med stort støttebehov, burde være dem der tager sig fysisk af beboerne.

Direktøren for Habitus, Martin Godske, svarer i en mail til B.T., om hvorfor personalets omkostninger ikke er større, at Socialtilsynet ikke har udvist grund til bekymring og har godkendt alle budgetter for 2020.

Habitus har ofte været i mediernes søgelys, hvor koncernen har været genstand for megen kritik af alt fra brugen af de offentlige midler til overgreb og svigt af beboere.

Læs også:

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce