Annonce

Kritiseret ressourceforløb får nu en overhaling

Der er åbenlyse og akutte behov for at gøre noget inde for ressourceforløbene. Vi kan se, at rigtigt mange ikke får effektive forløb. Foto: pressefoto.

I august sidste år kunne beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fortælle, at de udskældte jobreformer fra 2012 skulle underlægges en kritisk gennemgang. Den gennemgang er nu afsluttet.

Jobreformerne blev gennemført af Helle Thorning-Schmidt regeringen og har lige siden de blev sat i kraft været stærkt kritiseret for at fange borgere i meningsløse hamsterhjul og tvinge syge og svage borgere igennem nedslidende ressourceforløb.

Partierne har nu haft det første møde i forhandlingerne om, hvad der skal gøres ved reformen, skriver Limfjordupdate

“Vi har ventet siden valget på, at ministeren fik læst evalueringerne. Så efter et meget langt tilløb, har vi haft første drøftelse,” siger beskæftigelsesordfører for Venstre Hans Andersen.

Jobreformen vækker et særligt ansvar hos beskæftigelsesministeren, da det var hans egen regering, en socialdemokratisk ledet regering, der stod i spidsen for reformerne tilbage i 2012.

Han kan se, at der er noget om snakken, når rigtig mange får ineffektive forløb, og at der derfor er akut brug for at gøre noget ved fleksjob- og førtidspensionssystemet, som ressourceforløbene omfatter.

Forligskredsen, som forhandler om reformerne, består af Socialdemokratiet, Venstre, De Radikale, SF, Konservative og LA og de skal nå til enighed for at der kan laves ændringer.

Læs også:

Skriv en kommentar

Seneste Nyheder

Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce