Annonce

5 af ugens nyheder på handicapområdet

Her giver vi et lille overblik over de historier, vi bragte i løbet af ugen:

  1. Folketingspolitikeren Kristian Hegaard (RV) endte i lidt af et mediedrama, da han angiveligt modtog et møgfald fra en partisekretær, efter han havde brugt en elevator. Det viste sig at være Dansk Folkepartis sekretær Christian Frei, der havde opsøgt Hegaard på hans kontor. Han fortalte dog til Ekstra Bladet, at han havde bedt Hegaard om at køre elevatoren ned igen efter han havde brugt den, så de ventende kunne komme videre. Læs historien her.

 

  1. Et forsøg med en to-årig overbygning på STU for handicappede studerende har mødt modvind fra undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. Hun vil ikke kommentere på børne- og undervisningsudvalgs forslag om at gøre flexuddannelsen permanent, før den officielle evaluering ligger klar i juni 2021 – det kan sætte det hele på pause. Læs historien her.

 

  1. Uddannelsessystemet er ikke gearet til at rumme unge med kroniske lidelser, skriver fire unge piger i et debatindlæg. De forklarer, hvordan blandt andet fraværsbekendtgørelsen udelukker store dele af ungdommen fra at tage en uddannelse – nu råber de politikerne op. Læs historien her.

 

  1. Der er gode nyheder til parkinsonramte, der gerne vil ud og svinge handskerne – bogstaveligt talt! For Danmarks Bokse-Union og Parkinsonforeningen gået sammen om et projekt, der skal hjælpe parkinsonramte til bedre livskvalitet gennem en anerkendt træningsform kaldet Rock Steady Boxing. Læs historien her.

 

  1. Beskæftigelsessystemet fanger syge og svage borgere i virkningsløse ressourceforløb og det både svækker deres arbejdsevner og koster samfundet dyrt, skriver Mette Bryde Lind, direktør i Gigtforeningen i et debatindlæg. Læs historien her.

Læs også:

Skriv en kommentar

Seneste Nyheder

Annonce

Vandtårnsvej 62A, 2860 Søborg
© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce