Annonce

Tenerife: Et solrigt paradis for kørestolsbrugere

Hvor skal rejsen gå hen, hvis man gerne vil have sol og varme i disse kedelige og våde efterårsmåneder i Danmark – og man samtidig sidder i kørestol? Det har Dansk Handicap Forum spurgt Michael Stejlborg fra HandiTours om og svaret var Tenerife. Læs her hvorfor.

Foto: HandiTours

Det er ved at være den tid på året, hvor man godt kan drømme sig tilbage til sommerens sol og varme sandstrande med blåt hav. Men hvor skal man tage hen, hvis man gerne vil have varmet kroppen godt igennem og samtidig er kørestolsbruger. Det har vi fra Dansk Handicap Forum spurgt Michael Stejlborg fra HandiTours om, og her er hans dybdegående svar:

Et af vores bud i er altid populære Tenerife på De Kanariske Øer.

Tenerife på De Kanariske Øer, som er både en solrig og tilgængelig destination i Europa der er perfekt for kørestolsbrugere. Selvom De Kanariske Øer hører til Spanien, så er de geografisk beliggende tæt på Nordafrika, hvilket giver de milde sommerlige temperaturer året rundt. Tenerife er også en af de mest kørestolsvenlige destinationer i Europa hvad angår både infrastruktur og udbud af hoteller.

Læs også: Trapper er ikke noget problem for denne kørestol

Generelt er tilgængeligheden steget overalt på Tenerife de senere år, men især Los Cristianos og Playa de las Americas er særligt egnet for kørestolsbrugere, men også Costa Adeje er også kommet rigtig godt med når det gælder god tilgængelighed for kørestolsbrugere, hvor der er masser af nye moderne hoteller og resorts der er tilpasset kørestolsbrugere.

Flyver man fra Billund eller Kastrup til den internationale lufthavn Tenerife Sur Airport (TFS), så kan man komme med direkte fly året rundt. Flyvetiden er ca. 5½ time. Lufthavnen på Tenerife er naturligvis 100% kørestolsvenlig og lufthavnsassistancen er både velorganiseret og servicemindet.

Læs også: Mød Champion 57 – en vintageinspireret scooter i rød

Når man er ankommet til Tenerife, så er der flere muligheder for transfer til hotellet. Den mest almindelige transfer er, at man har bestilt sin transfer hjemmefra i forbindelse med bestilling af sin pakkerejse. Det gør det nemt og simpelt for, så holder der en privat kørestolsvenlig minibus med chauffør klar ved ankomst til, at transportere dig til hotellet.

Men hvis du gerne vil benytte dig af almindelige taxaer, så har det officielle taxaselskab også en mindre flåde, at kørestolsvenlige taxaer, som man selv bestiller ved taxaholdepladsen i lufthavnen.

Vi anbefaler ikke, at man benytter den offentlige transport, da ikke alle busser er kørestolsvenlige. Dog er alle de nyere busser kørestolsvenlige, men det kan være svært, at forudsige om, at den bus man venter på, er kørestolsvenlig, så det kan kræve lidt tålmodighed, hvis man alligevel vælger den offentlige transport, da der ikke er noget system i, hvornår det er en kørestolsvenlig bus der kører på busruten.

De hoteller som vi tilbyder i HandiTours er alle 100% tilgængelige og personligt besigtiget af vores rejsekonsulenter for, at kvalitetssikre tilgængeligheden opfylder vores krav for at være et HandiTours godkendt hotel. Det er i øvrigt gældende for størstedelen af vores hoteller verden over.

Hvis du har behov for at leje hjælpemidler, så er Tenerife også en af de destinationer, hvor stort set alle hjælpemidler kan lejes. Når man har lejet hjælpemidler hjemmefra, så er de leveret på hotellet og klar til brug når du ankommer fra lufthavnen.
Tenerife er også stedet der er helt perfekt for dig der gerne vil en tur i vandet. Flere af vores hoteller har lift til pool, hvoraf enkelte er opvarmet pools. Hvis du vil en tur i Atlanterhavet, så har Tenerife nok en af de bedste kørestolsvenlige strande i Europa, Playa de las Vistas i Los Christanos.
  
Stranden har strandbadestole til at køre direkte i havet, en mobil lift, tilgængeligt bad og toilet. Når stranden er bemandet af personale, så er de hjælpsomme, hvis man har brug for lidt assistance.

Du kommer til stranden via strandpromenaden, hvor du undervejs kan shoppe i de små butikker eller spise frokost på en af de mange hyggelige restauranter.

Er du typen der gerne vil opleve lidt andet end blot swimmingpool og strand, så anbefaler vi, at man tager på en af de mange udflugter på øen. En af de rigtig populære udflugter er turen op til vulkanen Teide, hvor turen går igennem den smukke tur i Teide Nationalpark der siden 2007 har været UNESCOs Verdensarvsliste.

En anden af vores rigtige populære udflugter er til Loro Parque, der er en af Europas største dyreparker med både aber, løver og tigre.

Skriv et svar

Seneste Nyheder

Kønsneutralt legetøj

Ninjago og Friends er to linjer den danske legetøjsproducent LEGO har markedsført til henholdsvis drenge og piger i en længere periode, men nu vil legetøjsgiganten imødekomme tidens strømning og skabe mere rummelighed i legeuniverset. Den

Læs mere »

Slut med kviktests

I snart et år har man i løbet af 15-30 minutter kunne få testet om man er smittet med corona ved hjælp af en kviktest. Men nu er det slut, de erstattes af PCR-tests. Fra

Læs mere »

Når bogstaverne hopper og danser

For nogle hopper og danser bogstaverne rundt, når de prøver at aflæse selv små og enkle tekstbidder, og meningen med teksten fortaber sig i uforståelige prikker og streger. Ordblindhed er en internationalt anerkendt diagnose og

Læs mere »

En “folkesundhedsmæssig gevinst”

Nu iværksættes screening, der skal nedsætte dødeligheden med 200-300 mennesker hvert år. Lider du af udposning af hovedpulsåren er der godt nyt. Det vurderes, at screening for udposning af hovedpulsåre kan halvere dødeligheden og redde

Læs mere »
Annonce

KONTAKT

Dansk Handicap Forum
Vandtårnsvej 62A
2860 Søborg

NYHEDSBREV

Skriv dig op og modtag nyheder, tilbud og gode rabatter direkte i indbakken.

© 2019 Copyright. Dansk Handicap Forum. All Rights Reserved.

Tilmeld dig Dansk Handicap Forum

Opret dig på Dansk Handicap Forum og bliv en del af det store fællesskab

Annonce
Annonce